Scroll To Top
Son Yazılar

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALİ PASTA ~ RESİMLİ


ÇİLEKLİ ÇİKOLATALİ PASTA~ RESİMLİ 

(Tarif bana ayittir )


¤ Malzemeler
~ 5 adet Yumurta
~ Yarım çay bardağı sıcak Su
~ 1 fincan Nışasta (Speisestärke) 
~ 2 fincan Şeker
~ 1 paket Vanilya Şekeri 
~ 1 paket Kabartma Tozu 
~ 2 fincan Un


¤ Krema 
~ 3 kutu sıvı Krema (Schlagsahne)
~ Yarım kutu (100 gr) Ekşi Krema (Schmand)
~ 2 paket Vanilya Şekeri
~ 3 adet Krema Sertlestirici (Sahnefest)


¤ Cikolata Sosu
~ 3 su bardağı Süt
~ 1 tatlı kaşığı Tereyağ
~ 2 yemek kaşığı Nışasta (Speisestärke)
~ 3 yemek kaşığı Kakao (pasta icin)
~ 1 çay bardağı Şeker
~ 100 gr Kurvertür Çikolata (Kurverture)


¤ Süslemek icin 
~ Kurvertür Çikolata (Kurverture) 
~ File Badem (gehobelte Mandeln)
~ Kırık Cikolata (geraspelte Schokolade) 
~ Çilek



¤ Yapılışı
Pandispanya- Kek: Bir kabin icine yumurta, şeker koyalım ve ortalama 3 dakika yüksek ayarda çırpalım. Devam çırparak sıcak su ilave edelim. Sonra nışasta, vanilya şekeri, kabartma tozu ve un ekleyerek akıcı hamur elde edelim. Yuvarlak kelepceli kek kalıbını margarinle yağlayalım ve unlayalım. Keki icine boşaltalım. Önceden ısıtılmış 150 ºC  40 dakika pisirelim. Sonra ayarini 175 ºC getirelim ve 15 dakika daha pisirelim. Kürdanla kontrol edelim. Emin olamadiysaniz 5 dakika daha firinda pisirebilirsiniz. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım.. 
Krema: Bir kabin icine krema, krema sertlestirici, ekşi krema, vanilya şekeri  koyalım ve mikserle çırpalım. Buzdolabinda dinlendirelim.
Sos: Tencerenin icine şeker, kakao, nışasta koyalım ve karıstıralım. Sonra süt ilave ederek çırpma telıyle karıştıralım. Ocağa alalalım ve kaynayıp koyu kıvam alıncaya kadar karıştıralım. En son içine kürvertür cikolata ve tereyağ ilave edelim ve karıştırarak eritelim. Ocaktan alalım. Cok koyu kıvamda olduysa içine biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Soğumaya/ılımaya bırakalım.
Kuvertür cikolatayi benmari usulü eritelim. Kaşıkla cikolata alalim ve fırın kağıdının üzerine uzunca yayalım. Çikolatanın içine çilekleri bandıralım ve fırın kağıdının üzerine dizelim. Serin yerde hepsinin donmasini bekleyelim
Keki üce keselim ve 2 katina krema, çilek dilimleri, kırık cikolata sırayla koyalım. En son kek katını koyduktan sonra her tarifa krema sürelim. Yaptığımız çikolata şeritlerini kenarlara dizelim. Üstüne çikolata sosu yayalım ama kenarlardan akmamasına dikkat edelim. Ortasına cilekleri yerlestirelim. Boş olan yerlere badem serpelim. 3-4 saat buzdolabinda dinlendirelim.

Not: Pastayi 1 gün önce yaparsanız daha lezzetli olur. Sizler süslemesini istediginiz gibi yapabilirsiniz. Krema yerine Kremşanti kullanabilirsiniz































Share This:

No Comment to " ÇİLEKLİ ÇİKOLATALİ PASTA ~ RESİMLİ "