Scroll To Top
Son Yazılar

YAĞLI LAHMACUN




                                                      YAĞLI LAHMACUN






Hamur

• 2 kilo Un
• 1 tane Yumurta
• 1 tane Yaşmaya
• 3 su bardağı ılık su
• 2 su bardağı ılık süt
• Yarım çay bardağı Sıvıyağ
• 2 fiske Şeker
• Tuz



●Kıyma harcı

• 1 kilo Kıyma
• 3-4  tane yumuşak Domates
• 2 tane kuru Soğan
• 1 tane Sivribiber
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• 1 kutu rendelenmis domates
• 2 yemek kaşığı Biber Salçası
• 2 yemek kaşığı Domates Salçası
• 1 diş Sarımsak
• 1 fiske Şeker
• Maydonoz
• Acı Pulbiber
• Tuz


●Açmak icin

• Sıvıyağ



●Yapılışı

Büyük bir kabın icine un,yumurta, yaşmaya, sıvıyağ, şeker, tuz koyalım. Su ile sütü birbirine karıstıralım ve yumuşak bir hamur yoğuralım. Posetleyelim ve mayalanması icin dinlendirelim.
Ic harc icin mutfak robotunun icine kabuğu soyulmuş domates, soğan,sivribiber, sarımsak ve maydonoz koyalım ve incecik oluncaya kadar robottan geçirelim. Kıyma,pulbiber, rendelenmis domates,tuz, şeker,sıvıyağ ve salçaları ilave edip tekrar hepsini birlikte robottan gecirelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayalım. Unlu tepsiye dizelim ve üstü kurumasın diye poşetleyelim. Tezgaha sıvıyağ dökelim ve bezeri yağın üstünde elle tek tek açalım. Üzerine kıyma harcı yayalım. Silex lahmacun makinesinde veya pizza tavasında pisirelim. Ortalama 40 adet lahmacun çıkacaktır. Bol salata,limon ve ayran eşliginde servis yapabilirsiniz....
(Eğer kutu icinde rendelenmis domates kullanmak istemiyorsaniz 2-3 yumuşak domates fazla kullanin.)




























Share This:

No Comment to " YAĞLI LAHMACUN "