Scroll To Top
Son Yazılar

KÖFTELI PATLICAN ÇANAĞI ~Resimli


KÖFTELI PATLICAN ÇANAĞI ~Resimli 






●Malzemeler

• 2 adet Patlican
• 2-3 adet Domates
• 2 adet Sivribiber veya yarım kırmızı Dolmalık Biber
• 2 adet Patates
• Sıvıyağ
• Ilik Su
• 1 yemek kaşığı Tuz


●Köfte malzemeleri

• 300 gr Kıyma
• 1 kücük Soğan
• 1 diş kücük Sarımsak
• 1 yemek kaşığı Zeytinyağ
• 1 yemek kaşığı Galeta unu
• 1 Yumurta akı
• Yarım çay bardağı ince köftelik Bulgur
• Yarım çay bardağı kaynar Su
• Maydonoz
• Tuz
• Pulbiber


●Sos

• 2 tatlı kaşığı Salça
• 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı
• 1 bardak Su
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz


●Yapılışı

Bende 15 adet patlıcan dilimi cıktı ve patlıcanın üzerine 3'er tane köfte koydum. Patatesleri, biberleri ve köfteleri ona göre hesaplayalım ve pişirelim.
Patlıcanları alacalı soyalım ve en az 1 cm kalınlığında dilimler keselim. Derin bir kabın icine koyalım ve bol su, tuz ekleyelim (acısı çıksın diye). 10 dakika sonra suyunu süzelim ve kızgın yağda kızartalım. Patatesleri soyalım ve orta incelikte (0, 5 cnm) doğrayalım. Biberleride istediğimiz sekilde doğrayalim. Kızgın yağda kızartalım. Sos icin tavada salça, su, zeytinyağ, karabiber, pulbiber, tuz koyalım ve 1 dakika kaynatalım. Ocaktan alalım. Domatesleri soyalım ve ince seklinde dilimler keselim. Köfte icin bulgurun içine kaynar su koyalım ve üzerine kapak kapatalım. Bir kabın icine kiyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, zeytinyağ, galeta unu, yumurta akı, bulgur, kıyılmış maydonoz, pulbiber ve tuz koyalım ve yoğuralım. Fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlayalım. Tavaya sıvıyağ koyalım ve kızartalım. (Kıyma arttıysa çiğ olarak derin dondurucuya koyabilirsiniz.) Borcamîn içine patlıcanları dizelim ve üzerine köfteleri yerlestirip hafif bastıralım. Sırasıyla patates, biber ve domatesleri üzerine dizelim.En son sosu dökelim. 180ºC fırında yarım saat pişirelim...























Share This:

No Comment to " KÖFTELI PATLICAN ÇANAĞI ~Resimli "