Scroll To Top
Son Yazılar

KARNIYARIK TARİFİ ~ RESİMLİ


KARNIYARIK~ RESİMLİ 




¤ MALZEMELER

~ 4 adet Patlıcan
~ 200 gr Kıyma
~ 1 -2 adet Domates
~ 1 adet yeşil  Sivribiber
~ 1 adet kırmızı Sivribiber
~ 1 adet Soğan
~ 1 adet kücük Havuç
~ Yarım yemek kaşığı Salça
~ Karabiber
~ Pulbiber
~ Sıvıyağ
~ Tuz
~ Sıcak Su



¤ Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyalım, yıkayalım  ve tuzla ovalım. 5 dakika bekletelim ve tekrar yıkayalım. 3-4 yerine bıçakla çizik atalım. Tencerede bol sıvıyağ kızdıralım ve patlıcanları kızartalım. Ici piştiğine emin olduktan sonra ocaktan alalım.
Tavaya sıvıyağ, doğranmis soğan- yesil sivribiber-havuç kavuralım ve kıymayı ilave edelim. Karıştırarak devam kavuralım. Pulbiber, karabiber, tuz, ekleyelim. 5 dakika pişmeye bırakalım.
Patlıcana uzun cizik atalım ve açalım. Içine kıyma koyalım. Domatesleri soyalım ve dilim dilim keselim. Kırmızı sivribiberi dörde keselim. Domates ve daha sonra biberleri patlıcanların üzerine yerlestirelim. Bir kasede salça, su, karabiber, az tuz koyalım ve karıstıralım. Patlıcanların üzerine dökelim. 200ºC fırında 45 dakika pişirelim. Servis yapalım...















Share This:

No Comment to " KARNIYARIK TARİFİ ~ RESİMLİ "