Scroll To Top
Son Yazılar

HAŞHAŞLI PASTA TARİFİ ~ RESİMLİ


HAŞHAŞLI PASTA TARİFİ ~ RESİMLİ 

  ( Tarif icin Halam Özlem M. Tesekkürler)



■ MALZEMELER

• 3 adet Yumurta
• 1 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 su bardağı Süt
• 1 su bardağı İrmik (Grieß)
• 1 adet Kabartma Tozu
• 1 su bardağı Un
• 1 su bardağı Haşhaş (Blaumohn)

• Kalıbı yağlamak icin margarin ve un



■ Şerbet

• 1 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Su



■Krema

• 3 paket sıvı Krema (Schlagsahne)
• 3 paket Krema sertlestirici (Sahnefest)
• 2 paket Vanilya Şekeri



■ Sos icin

• 1 paket Meyve Sosu
• 1 su bardağı Su




■ Yapılışı

Krema icin bir kabın icine krema, krema sertlestirici, vanilya şekeri koyalim ve mikserle çırpalım. Buzdolabinda dinlendirelim.
Şerbet icin tencereye şeker, su koyalim ve kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra ocaktan alalim. Soğumaya bırakalım.
Sos icin tencereye su ve meyve sosu koyalim ve kaynadiktan sonra ocaktan alalim. Soğumaya bırakalım.
Bir kabin icine yumurta kıralım ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla şeker, sıvıyağ, süt, irmik, kabartma tozu, un ve en son haşhaş koyalim ve akıcı bir kıvam elde edelim.  Uzun kare Borcamı margarinle yağlayalım ve unlayalım. Hamuru icine dökelim. Önceden ısıtılmış 180ºC fırında kızarana kadar, ortalama 30 dakika pisirelim. Kürdanla kontrol edebilirsiniz. Sıcak kekin üzerine şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım. Kekin üzerine kremayi yayalim. Buzdolabinda 1 gün bekletelim. Servis yapmaya yakın üzerine sosu dökelim...


Not : Krema malzemelerini bulamazsaniz Kremşantide kullanabilirsiniz. Meyve sosu bekledikce koyulaşirsa 1 yemek kaşığı su ilave ederek acabilirsiniz..



















Share This:

No Comment to " HAŞHAŞLI PASTA TARİFİ ~ RESİMLİ "