Scroll To Top
Son Yazılar

ISPIT //ZILBIT //HODAN KAVURMASI TARİFİ ~ RESİMLİ


ISPIT //ZILBIT //HODAN KAVURMASI TARİFİ ~ RESİMLİ 


( Tr'den gerirdiğim Konserveler icin Kayınvalidem ve Eltime sonsuz tesekkürler. ..




■ MALZEMELER

• 1 kilo Taze Ispıt
• 1 adet kuru Soğan
• 1-2 diş Sarımsak
• 2 adet Yumurta
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Karabiber
• Tatlı Tozbiber
• Tuz



■ Yapılışı

Öncelikle ıspıtları yıkayalim. Sap ve ciceklerini ayri kaplara iri seklilde doğrayalım. Saplarini suda haşlayalım. Sudan çıkarmamiza yakin cicekleri icine ekleyelim. Ispîtlari süzelim. Tavada sıvıyağ, dogranmis soğan, sarımsak kavuralim . Tozbiber, karabiber, pulbiber ekleyelim ve karıstıralım. Ispıtlarin suyunu sıkarak soğanlara ilave edelim. Tuz ekleyelim. Iyice karısirdiktan sonra ortasina çukur acalim ve yumurtalari kıralım. Karıstirmadan ve kısık ateste yumurtalar pisene kadar kapağini kapatalim. Sonra karıstıralım ve sıcak servis yapalim...

Not: Bu Sebzeyi Karadeniz'liler (Zonguldak/Bartin) iyi birirler.. Bazi illerde adı farklı olabiliyor....

Ben Ispıtı konserveden kullandim. Haşlama gereği duymadan, suyunu sıkıp soğanlara ilave ettim.


















Share This:

No Comment to " ISPIT //ZILBIT //HODAN KAVURMASI TARİFİ ~ RESİMLİ "