Scroll To Top
Son Yazılar

KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ- RESİMLİ


KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ~ RESİMLİ





● Malzemeler

• Yarim Karnabahar
• Yarim su bardağı Pirinç
• 1 adet Yumurta
• 1 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 5 yemek kaşığı Un
• Küçük bir parca kırmızı Dolmalik Biber
• 1 adet küçük Soğan
• 2-3 su bardagi Su
• Maydonoz
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz


● Kizartmak icin
• Sıvıyağ


● Yapilisi

Karnabahar ciceklerini parcalara bölelim. Tencereye su ve karnabaharlari koyalim ve yumusayana kadar haslayalim. Süzerek bir kaseye alalim. Ayni suyun icine pirinc koyalim ve ayni sekil yumusayana kadar haslayalim. Süzerek pirincleri alalim. Karnabaharlari iyice catalla ezelim ve icine pirinç, yumurta, un, pulbiber, karabiber, tuz, sıvıyağ, ince dogranmis soğan-biber-maydanoz koyalim ve elle karistiralim. 15-20 dakika dinlendirelim. Tavaya sıvıyağ koyalim ve orta ateste kizdiralim. Karnibahar harcindan elimizle yuvarlak köfte sekli verelim ve tavada arkali önlü kizartalim. Elinizde sekil almiyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ortalama 15 adet köfte cikacaktir. Servis yapalim..













Share This:

No Comment to " KARNABAHAR KÖFTESİ TARİFİ- RESİMLİ "