KESTANELİ KURABİYE TARİFİ~ RESİMLİ
KESTANELİ KURABİYE TARİFİ~ RESİMLİ
●Malzemeler
• 1 adet Yumurta
• 125 gr Margarin
• 2 yemek kaşığı Yoğurt
• Yarım su bardağı Pudra Şekeri
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 3 su bardağı Un
• Iç harcı
• 150 gr Kestane
• 2 yemek kaşığı Şeker
• 1-2 yemek kaşığı kırılmış Ceviz
• 2 yemek kasiği Su
● Üzeri icin
• Pudra Şekeri
● Yapılışı
Kestanelere çizik atalım ve bol suda yumusayana kadar kaynatalim. Kabuklarindan cikaralim ve tavaya koyalim. Üzerine şeker, ceviz, su ilave edelim ve 1-2 dakika ezerek pisirelim. ılımaya bırakalım.
Bir kabın icine yumurta, margarin, yoğurt, pudra şekeri, vanilya şekeri, kabartma tozu koyalım ve elle karistiralim. Un ilave ederek hamur yoğuralim. Hamuru hafif unlayarak merdaneyle acalim. Çay bardağı ile yuvarlak sekilde keselim. Birtanesinin ortasina kestane harci koyalim. Diğerinin üzerine çarpı seklinde çizik atalim ve kestanenin üzerine yerlestirelim. Hepsini ayni sekil yapalim ve tepsiye yerlestirelim. Kenarlarini catalın ucuyla bastiralim. Önceden ısıtılmış 175ºC fırında hafif kızarana kadar pisirelim. Soğumaya birakalim. Üzerine pudra sekeri serpelim. Servis yapalim.
Not: Bu tarif bir tepsilik. Ben tarifin iki katini yaptigim icin kestaneyi fazla kullandim ve iki defa hamur yogurdum.
No Comment to " KESTANELİ KURABİYE TARİFİ~ RESİMLİ "