TİRAMİSU TARİFİ~ RESİMLİ
TİRAMİSU TARİFİ~ RESİMLİ
(Tarif icin Ebru E. tesekkürler)
● Malzemeler
• 6 adet Yumurta
• 28-30 adet Kedidili
• 500 gr Kaymak (Mascarpone)
• 1 su bardağı soğuk Su
• 2 yemek kaşığı sıcak Su
• 3 yemek kaşığı Şeker
• 1 tatlı kaşığı Granül Kahve (löslicher kaffee)
• Kakao
● Yapılışı
Yumurtalari akıyla sarisini kaselere ayiralim. Yumurta akini mikserle kar beyaz olana kadar cirpalim. Kasiğa aldiginizda düsmeyecek kivamdaysa olmus demektir. Yumurta sarisinin icine seker koyalim ve mikserle cirpalim. Sonra icine kaymak koyalim ve devam cirpalim. Cirptigimiz yumurta akını azar azar icine ilave ederek spatula yardimiyla söndürmeden yedirelim. Bir tabagin icine kahve, 1 cay kasigi kakao, sicak su ilave edelim ve eritelim. Sonra soguk su ekleyelim ve karistiralim. Kedidilini iki tarafli bekletmeden kahveye batirip cikaralim. Islak kedidilini kare borcama dizelim. Kremanin yarisini üzerine yayalım. Hafif kakao serpelim. Tekrar üzerine ıslatılmış kedidili dizelim. Geri kalan kremayi üzerine yayalim. 3-4 saat buzdolabinda dinlendirelim. Dilimleyip üzerine kakao serpelim ve servis yapalim.
No Comment to " TİRAMİSU TARİFİ~ RESİMLİ "