ADANA KEBAP TARİFİ~ RESİMLİ
ADANA KEBAP TARİFİ~ RESİMLİ
●MALZEMELER
• 800 gr Kuzu Kıyma
• 2-3 tatlı kaşığı Pulbiber
• 2-3 tatlı kaşığı Tozbiber
• 2 tatlı kaşığı Tuz
●Garnitür
• Domates
• Sivribiber
• Lavaş Ekmek
● Yapılışı
Kıymanın üzerine pulbiber, tozbiber, tuz koyalim ve baharatlarin üzerine 1 yemek kasigi su ekleyelim. Sonra elle yoğuralim. 2-3 saat dinlendirelim. Elimize mandalina büyüklügünde kiyma alalim ve şis cubuğuna gecirelim. Elimizle uzatarak sekil verelim. Ortalama 10 adet şiş kebap cikacaktir. Biberleri ve domatesleride şişe gecirelim. Kebabi ve garnitürleri mangalda, elektrikli grilde veya fırında yüksek ateste pisirelim. Cok pisirmeyerek kurumamasini önleyelim. Lavaş ekmekleri ile servis yapalim..
Toptan Kelle Eti Kıyması Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır
YanıtlaSil