Scroll To Top
Son Yazılar

TÜL PERDE TATLISI/ YELPAZE TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ


TÜL PERDE TATLISI/ YELPAZE TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ






●Malzemeler

• 1 paket Baklavalik Yufka
• 1 çay bardağı Sıvıyağ
• Çekilmiş Ceviz veya Fındık



● Sos

• 2 adet Yumurta
• 1 su bardağı Siviyağ
• 1 su bardağı Süt
• 1 çay bardağı Şeker
• 1 paket Kabartma Tozu



● Şerbet

• 3 su bardağı Şeker
• 3 su bardağı Su
• 6-7 damla Limon



● Yapılışı

Şerbet icin tencereye şeker, su, limon koyalim ve kaynamaya basladiktan 10 dakika sonra ocaktan alalim. Soğumaya bırakalım. Sos icin bir kasenin icine yumurta, şeker, sıvıyağ, süt, kabartma tozu koyalim ve cirpalim. Tezgaha bir tane yufka serelim ve üzerine ceviz serpelim. Iki elimizle, aşağdan başlayarak sonuna kadar yelpaze gibi büzelim. Sekil olarak tül perde görüntüsü alacaktir. Siyah Fırın tepsisini hafif yaglayalim. Büzdügümüz tüm yufkalari tepsiye sıkıstîrarak dizelim. Hızlı yapinki yufkalar kurumasin. Üzerine siviyağ sürelim. Önceden ısıtılmış 175ºC fırında 10 dakika hafif üzeri pembelesinceye kadar pisirelim. Firindan çıkaralım ve üzerine sosu gezdirelim. Tekrar firina verelim. Kizarana kadar, ortalama 15 dakika daha pisirelim. Firindan cikaralim ve soğuk şerbeti üzerine dökelim. Sogumaya birakalim. Dilim dilim keselim ve servis yapalim.


























Share This:

No Comment to " TÜL PERDE TATLISI/ YELPAZE TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ "