KREP TARİFİ ~ RESİMLİ
KREP TARİFİ ~ RESİMLİ
• Malzemeler
• 4 adet Yumurta
• 2 su bardağı Süt
• 2 su bardağı Su
• 1 cay bardağı Siviyağ
• Tuz
• Karabiber
• 4,5- 5 su bardagi Un
●Yapılışı
Bir kabın içine yumurta, süt, su, sıvıyağ, tuz, karabiber koyalım ve cirpma teliyle cirpalim. Un ilave ederek devam cirpalim. Koyu ama akici bir kivam olacaktir. Krep tavasına veya herhangi normal tavaya baslangicda hafif sıvıyağ sürelim. Tam ortasına yaklasik yarım kepce krep hamuru dökelim ve tavayı sağa sola eyerek her tarafa yayılmasını sağlayalım. Iki yönlü pişirelim. Hamur bitene kadar aynı islemi uygulayalim. 20 adet Krep cikacaktir. Soguduktan her 3-4 krepin aradina strec folyo serelim ve torbaya gecirelim. Derin dondurucuya koyalim. Gerektiginde 20-30 dakika önce cikarip kullanabilirsiniz.
Not: Istediginiz büyüklükde bir tava kullanabilirsiniz. Ben 20 cm kullandim. Bu kreplerle benim tarifim olan Yalancı Lazanya veya Kıymalı Krep Böreği yapabilirsiniz
No Comment to " KREP TARİFİ ~ RESİMLİ "