BADEMLİ SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ ~ RESİMLİ
BADEMLİ SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 3 su bardağı İrmik
• 4 yemek kaşığı toz Badem (gemahlene Mandeln)
• 4 yemek kaşığı Tereyağ
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
●Şerbet
• 5 su bardağı Süt
• 1 su bardağı Su
• 2,5 su bardağı Şeker
●Yapılışı
Tencereye süt, su, şeker koyalım ve ocaga alalim. Seker eriyene kadar ocakta bekletelim, bir taşim kaynatsanizda olur. Tavaya tereyağ, sıvıyağ koyalım ve ocaga alalim. Eriyince icine irmik, badem koyalım ve pembelesinceye kadar, ortalama 10 -15 dakika karistirarak kavuralim. Sütü ekleyelim ve karistiralim. Tavanin kapağini kapatalim ve arada 1-2 kez karistirarak 5 dakika pisirelim. (Benim ocagin derecesi 9'a kadar, ben 4'de pişirdim). Ocaktan alalim ve demlenmeye birakalim.. servis yapalim.
Not : Bu tarifden resimde gördügünüz gibi cok cikiyor.. Tarifin yarisini yapabilirsiniz.
No Comment to " BADEMLİ SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ ~ RESİMLİ "