Scroll To Top
Son Yazılar

KAKAOLU REVANİ TARİFİ~ RESİMLİ


KAKAOLU REVANİ TARİFİ~ RESİMLİ 





● MALZEMELER

• 4 adet Yumurta
• Yarım su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 su bardağı Yoğurt
• 1,5 su bardağı İrmik (Grieß)
• 3 yemek kaşığı Kakao (Pasta icin)
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 3 yemek kaşığı Un


● Serbet

• 3 su bardağı Seker
• 3 su bardağı Su
• 5-6 damla Limonsuyu


● Yapılışı

Serbet icin tencereye şeker, su, limonsuyu koyalım ve ocaga alalim. Kaynamaya basladiktan 15 dakika sonra ocaktan alalim ve sogumaya birakalim.
Kek icin bir kabın icine yumurta, seker koyalim ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, irmik, kakao, vanilya şekeri, kabartma tozu, un ilave ederek devam cirpalîm. Böylelikle akici bir kıvam elde edelim. Uzun kare borcamı sıvıyağ ile yağlayalim. Hamuru icine dökelim ve düzleyelim. Önceden ısıtılmış 175ºC fırında. 25 dakika pisirelim. Firindan cikaralim ve 1-2 dakika bekletelim. Istedigin büyüklükde dilimlere keselim. Serbeti üzerine dökelim. Arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.  2-3 saat dinlendirelim ve servis yapalim.

















Share This:

No Comment to " KAKAOLU REVANİ TARİFİ~ RESİMLİ "