SOSLU PEYNİR PASTASI TARİFİ/ KÄSEKUCHEN MİT GRÜTZE- RESİMLİ
SOSLU PEYNİR PASTASI TARİFİ/ KÄSEKUCHEN MİT GRÜTZE - RESİMLİ
● Malzemeler
• 1 adet Yumurta
• 70 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
• 1 su bardagi Seker
• 2 cay kasigi Kabartma tozu
• 1 paket Vanilya Sekeri
• 2 su bardaği Un
● Peynirli Harc
• 750 gr Süzme Yoğurt (Quark)
• 1 kutu Ekşi Krema (Schmand)
• 1 su bardagi Şeker
• 1 Kahve Fincani Süt
• 2 yemek kasigi Tereyag (oda sıcaklığında)
• 3 adet Yumurta Sarisi
• 1 paket Vanilya Sekeri
• 1 paket Krema sertlestirici (Sahnefest)
• 1 poset Vanilyalı Puding (Vanille Pudding)
●Üzeri icin
• 500 gr hazır karisik Meyve Sosu (Grütze)
● Yapilisi
Hamur icin bir kabin icine yumurta, tereyag, seker, kabartma tozu,vanilya sekeri koyalim ve elle yoğuralim. Unu ilave ederek devam yoguralim. (Yumurtanin büyüklügüne göre daha az veya daha cok un koymaya dikkat edelim). Hamuru kelepceli kalıba elle bastirarak yayalim. Cemberin yarisini asacak sekilde devam yayalim.
Peynirli harc icin yoğurt, krema, seker, süt, tereyag, yumurta sarisi, vanilya sekeri, krema sertlestirici, vanilyali puding koyalim ve cirpma teliyle cirpalim.
Kalıptaki hamurun icine peynirli harci dökelim. Önceden isitilmis 160ºC fırında üzeri kızarana kadar, ortalama 1 saat pisirelim. Fırından cikaralim ve sogumaya birakalim. Fırından ciktiginda cıvık olacaktir, sogudukca sertlesecektir. Keki buzdolabinda 1 gün dinlendirelim. Üzerine sosu dökelim ve dilimleyip servis yapalim.
Not : Süzme Yoğurt yerine labne kullanabilirsiniz. Krema sertlestirici koymasanizda olur. Hazir meyve sosu yerine pisirilen orman sosu gibi istediginiz sosdan kullanabilirsiniz.
No Comment to " SOSLU PEYNİR PASTASI TARİFİ/ KÄSEKUCHEN MİT GRÜTZE- RESİMLİ "