RAFFAELLO PASTA TARİFİ/ RAFFAELLO TORTE-RESİMLİ
RAFFAELLO PASTA TARİFİ / RAFFAELLO TORTE~ RESİMLİ
●Malzemeler
• 5 adet Yumurta
• 1 su bardagi Şeker
• 1 yemek kasigi Nişasta (Speisestärke)
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 2 yemek kasigi ilik Su
• Aldigi kadar Un (ortalama 200gr)
• 1 tatli kasigi Kabartma Tozu
●Krema
• 3 paket sıvı Krema (Schlagsahne)
• Yarim kutu (100gr) Ekşi Krema (Schmand)
• 75-100 gr Beyaz Kurvertür çikolata (Kuvertüre)
• 2 paket Krema Sertlestirici (Sahnefest)
• 2 paket Vanilya şekeri
●Süslemek için
• 20 adet Raffaello
• Hindistan Cevizi
• Kırık Cikolata
● Yapılışı
Kek için yumurtaları cirpalim. Sonra sırasıyla seker, nişasta, vanilya sekeri, su, un ve kabartma tozu ekleyerek devam cirpalim. Yuvarlak kelepceli kek kalbini Margarine yağlayin im ve unlayalim. Hamuru içine dökelim. Kalıbı tezgah bir kaç kez vuralim. Önceden ısıtılmış 170°Ç fırında 20-30 dakika pisirelim. Soğumaya bırakalım ve ortadan ikiye keselim.
Krema için Kuvertüre çikolatayi benmari usulü eritelim. Ilımaya birakalim. İcine krema, eksi krema, krema serlestirici, vanilya şekeri koyalim ve cirpalim. Kremanin yarısını kekin ilk katına yayalim. 5 adet Raffaello'yu kiralım ve kremanin üzerine serpelim (icindeki findik haric). Biraz hindistan cevizi serpelim. İkinci keki üzerine yerlestirelim. Geri kalan kremayı her tarafına sürelim. Kenarlara Hindistan cevizi serpelim. Üzerine Raffallo tanelerini dizelim. Ortasına kırık çikolata serpelim. Bir gece Buzdolabında dinlendirelim. Dilimleyip servis yapalim.
Not: Krema sertlestirici yerine 1 yemek kasigi sade Kremsanti kullanabilirsiniz. Eksi krema yerine labne kullanabilirsiniz.
Benmari usulü:
Kücük tencerenin icine su koyalim. Kasenin icine cikolata koyalim. Kaseyi tencerenin icine yerlestirelim. Arada karistirarak eriyene kadar bekleyelim. Cikolatanin icine su kacmamasina dikkat edelim.
No Comment to " RAFFAELLO PASTA TARİFİ/ RAFFAELLO TORTE-RESİMLİ "