Scroll To Top
Son Yazılar

ISLIM KEBABI // KÜRDAN KEBABI




ISLIM KEBABI // KÜRDAN KEBABI










●Malzemeler

• 3 adet uzun Patlıcan
• 3 adet Sivribiber
• 2 adet Domates
• 2 adet Patates
• Sıvıyağ
• Kürdan



●Köfte malzemeleri

• 300 gr Dana Kıyma
• 1 kücük Soğan
• 1 kaşık Galeta Unu (Paniermehl)
• 1 Yumurta akı
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 1 diş kücük Sarımsak
• Tuz
• Karabiber
• Pulbiber
• Kekik
• Maydonoz
• Arzuya göre 2 yemek kaşığı Köfte harci (Knorr Hackbraten)



●Sos

• 1 yemek kaşığı Salça
• 1 bardak Su
• 1 yemek kaşığı Sıvıyağ
• az Tuz
• Nane




●Yapılışı

Ilk önce bir kabın icine tüm köfte malzemelerini koyalım ve elle yoğuralım. Yuvarlak şekil verelim. Yarım saat dinlendirelim ve sıvıyağda kızartalım.
Patlıcanları uzunca keselim ve ılık tuzlu suda 15 dakika bekletim. Sıvıyağda cok kızartmamak şartıyla kızartalım. Her biberi 3 parçaya keselim. Domateslerin kabuklarını soyalım ve ince dilimler keselim. Bir kabın icine sos malzemelerin hepsini koyalım ve kaşıkla karıştıralım. Iki dilim şerit patlicanı artı + şeklinde Tezgaha koyalım. Tam ortasına bir tane köfte yerlestirelim. En alttaki serit patlıcanın uçlarını köftenin üstünde birlestirelim. Sonra diger şerit uclarinida ayni sekilde birlestirelim. Tam ortasına kürdan batıralım. Kürdana bir tane biber ve domates sokalım. Hepsini tepsiye veya borcama dizelim. Boş kalan yerlere patates dilimleri yerlestirelim. Sosu kebaplarîn üstüne dökelim. 200 ºC fırında kızarana kadar pisirelim. Pilav eşliğinde sıcak servis yapalım...


























Share This:

No Comment to " ISLIM KEBABI // KÜRDAN KEBABI "