Scroll To Top
Son Yazılar

SULTAN TATLISI



SULTAN TATLISI








● Kek

• 4 Yumurta
• 1 su bardağı Şeker
• yarım su bardağı Sıvıyağ
• yarım su bardağı Süt
• 1 Vanilya Şekeri
• 1 Kabartma tozu
• 2 su bardağı Un



●Krema

• 3 paket sıvı Krema
• 3 paket Krema serteştirici
• 250 gr Süzme Yoğurt veya 1 kutu Ekşi Krema
• 1 paket Vanilya Şekeri


●Şerbet

• 1 su bardağı Şeker
• 2,5 su bardağı Su
• Bir kaç damla Limonsuyu


●Üzerine

• Hindistan Cevizi




●Yapılışı

Tencerenin icine su, şeker ve limon koyalım , kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Bir kabın icine krema, süzme yoğurt, krema sertlestirici, vanilya şekeri koyalım ve mikserle çırpalım. Krema kıvamını aldıktan sonra devam çırpmayalım (yağ olur). Buzdolabına kaldıralım.
Başka bir kabın icine yumurta kıralım mikserle çırpalım. Sırasıyla şeker, sıvıyağ, süt, vanilyasekeri, kabartma tozu ve unu koyarak çırpmaya devam edelim. Yuvarlak borcami (30cm) margarinle yağlayalım ve her tarafına un serpelim. Keki icine dökelim ve önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 30-40 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım.
Keki borcamdan çıkaralım ve bıcak veya ip yardımıyla arasından keselim. Kekin alt tabanını tekrar borcama yerlestirelim. Kremanın hepsini kekin üstüne yayalım. Kekin üst tabanını kremanın üstüne yerlestirelim. Şerbeti pastanın her tarafına dökelim ve hindistan cevizi serpelim. 4-5 saat buzdolabinda dinlendirelim. Dilimleyip servis yapalım.
Bu pastayı bir gün önce yaparsınız daha lezzetli bir tatlı elde etmis olursunuz...


































Share This:

No Comment to " SULTAN TATLISI "