Scroll To Top
Son Yazılar

TENCEREDE KEK




TENCEREDE KEK









●Hamuru

• 2 adet Yumurta
• 1 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Süt
• 5 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 4 yemek kaşığı Pasta Kakao
• 1 çay bardağı çekilmiş Ceviz
• 1 Vanilya Şekeri
• 1 Kabartma Tozu
• 2 su bardağı Un



●Üzeri için

• Pudra Şekeri


●Yapılışı

Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla şeker, süt, sıvıyağ, kakao, ceviz, vanilya şekeri, kabartma tozu ve un ilave ederek mikserle hep devam çırpalım. Akıcı bir kek hamuru elde edelim. Eğer katı olduysa biraz süt, ince olduysa biraz un ekleyebilirsiniz. Teflon Tencereyi (26 cm) sıvıyağ ile hafif yağlayalım. Keki tencereye dökelim ve kapağını kapatalım. Ocağı kısık ayara açalım. (Benim derece 9 olduğu icin 3'de pişirdim) Sizde ocağınıza ona göre ayarlayabilirsiniz. Kek pişene kadar kesinlikle tencerenin kapağını açmayalım. Pişerken kapak buhar yapacaktır. Yaklaşık 45-60 dakika arasında pişecektir. Pistiğine emin olmak icin kürdan batırıp test edebilirsiniz. Kek soğuduktan sonra tencereden çıkartalım. Üzerine pudra şekeri serpelim...
Eğer kakao veya ceviz koymak istemiyorsanız çekilmiş fındıklı, sade veya mermer kek gibi de yapabilirsiniz

































Share This:

No Comment to " TENCEREDE KEK "