Scroll To Top
Son Yazılar

KIYMALI PIDE


    KIYMALI PIDE












●Hamur

• 1 kilo Un
• 1 Yaşmaya
• 1 su bardağı ılık Süt
• 2 su bardağı ılık Su
• Yarım çay bardağı Sıvıyağ
• 2 tatlı kaşığı Tuz
• 1 fiske Şeker



● Iç harç

• 400 gr Kıyma
• 2 adet yumuşak Domates
• 1 kutu hazır rendelenmiş Domates
•  yarım çay bardağı Sıvıyağ
• 1 adet Sivribiber
• 1 adet Soğan
• 2 kaşık Biber Salçası
• Pulbiberi
• Tuz
• Maydonoz


●Üzerine sürmek icin

• Kaşar peyniri
• 1 tane yumurta
• Tereyağ veya Margarin




● Yapılışı

Bir kabın icine Un, maya, sıvıyağ, tuz ve şeker koyalım. Ilık sütü ve ılık suyu karıstıralım. yumuşak bir hamur yoğuralım. Poşete geçirelim ve mayalanmaya bırakalım.
Kabuğu soyulmuş domates ve rendelenmis domates, Soğan, maydonoz, biber, salça ve sıvıyağ ile birlikte hepsini rondodan gecirelim. Icine kıymayı ilave edelim ve tekrar rondodan gecirelim. Pulbiberi ve tuz ekleyelim kaşıkla karıştıralım.
Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Ortalama 20 beze çıkacaktir. Kurumasın diye bezelerin üzerini poşetle kapatalım. Tezgaha un serpelim ve bezeleri merdane yardımıyla uzunca açalım. Üzerine bol kıyma yayalım ama kenarlarini birer santım boş bırakalım. Rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve kenarlarından iceri doğru birer santim katlayalım. Uçlarını birleştirelim. Katladığımız kenarları parmak uclarımızla bastıralım ki pişerken açılmasınlar. Tepsiye fırın kağıdı koyalım. Pideleri tezahtan tepsiye alırken hafif sündürerek koyalım. Kenarlarına yumurta sürelim. 240ºC alt üst kızarana kadar pişirelim. Sıcakken kenarlarına tereyağ sürelim. Mümkünse sıcak servis yapalım...
Arzuya göre incecik doğranmış Kuşbaşı Et ilede yapabilirsiniz...






























Share This:

No Comment to " KIYMALI PIDE "