LOKMA TARİFİ (Tuzlu)~ RESİMLİ
●Malzemeler
• 1 kilo Un
• 1 Yaşmaya
• 2 fiske Şeker
• 6 bardak ılık Su
• Tuz
●Kızartmak icin
• 1 litre Sıvıyağ
●Yapılışı
Bir kabın icine un, maya, şeker, tuz koyalım ve yavaş yavaş ılık su ekleyerek koyu akıcı bir hamur yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olacak. Kesinlikle hamuru yoğurduktan sonra tekrar un eklemeyin aksi takdirde lokmalarınız yumuşak olacaktır. Hamuru 20 dakika didinlendirelim. Tencereye 1 litre sıvıyağ koyalım ve kızmaya bırakalım. Ocağın ayarı orta ile yüksek ates arası olsun.Kücük bir kasenin icinede azıcık sıvıyağ koyalım. Ara ara kaşığı sıvıyağa daldıralım. Hamuru avcumuzun icine alalım. Sıkar gibi yaparak Baş parmak ve işaret parmağın arasından kücük toplar cıkaralım. Kaşık yardımıyla alalım ve kızgın yağa atalım. Kepçeyle arada karıştıralım. Kızarınca süzerek tepsiye alalım...
No Comment to " LOKMA TARİFİ (Tuzlu)~ RESİMLİ "