FIRINDA ET GÜVEÇ ~ Resimli
FIRINDA ET GÜVEÇ~ Resimli
¤ Malzemeler
~ 1 kilo Et
~ 1 yemek kaşığı Sirke
~ 1 yemek kaşığı Margarin
~ 2 adet Patlıcan
~ 2 adet Patates
~ 2 adet Sivribiber
~ 1 adet büyük Soğan
~ 1 adet Havuç
~ 3-4 diş Sarımsak
~ 5-6 adet olgun Domates
~ Biraz kırmızı Dolmalık Biber
~ Rendelenmiş Kaşar Peyniri
~ Kekik
~ Tuz
¤ Sos icin
~ 1 yemek kaşığı Biber Salça
~ 1 yemek kaşığı Domates Salça
~ 3-4 yemek kaşığı Sıvıyağ
~ 1,5 bardak Su
~ Karabiber
~ Pulbiber
~ Tuz
¤ Yapılışı
Bir gün önceden (akşamdan) marine olmasi icin etleri kusbasıdan daha kücük doğrayalım ve icine margarin, 1 diş sarımsak, kekik koyalım ve karıştıralım. Buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün etlerimizi bir tavanin icine alalım ve icine sirke (mikroplar kırılsın diye), tuz ekleyelim. Yüksek ateste suyunu cekene kadar pisirelim. Patlıcanları alacalı soyalım ve küp küp doğrayalım, tuzlu ve ılık suda 5 dakikada bekletelim ve süzelim (sıkalım). Patatesleri ve kabugu soyulmuş domatesleride küp küp doğrayalım. Soğan, havuç, sarımsak ve biberleride istedigimiz kalınlıkta doğrayalım. Sos icin bir kasenin icine salcaları, su, sıvıyağ, karabiber, pulbiber, tuz koyalım ve karıstıralım. Eti tepsinin veya borcamin icine koyalım. Sırasıyla patates, havuç, patlıcan, soğan, sarımsak, biberleri, domates döşeyelim. En son üzerine sosu dökelim. Alüminyum folyoyla üzerini kapatalım ve catalla üzerine delikler açalım. 220 derece fırında, en alt katında yaklaşık 1,5 saat pisirelim. Üzerinden folyoyu alalım ve kaşar rendesi serpelim. Fırının en üst katında 15 dakika daha pişirelim. Fırından çıkaralım ve servis yapalım.
Not: Kaşar peyniri tercih etmiyorsanız üstünün kızarması icin 20 dakika fırının üst katında pişirmeniz yeterli olacaktir...
No Comment to " FIRINDA ET GÜVEÇ ~ Resimli "