EKMEK ARASI BALIK (BACKFISCH) ~ Resimli
EKMEK ARASI BALIK (BACKFISCH) ~ Resimli
(Tarif bana ayittir)
¤ Malzemeler
~ 2-3 adet Alabalık
~ 1 adet Yumurta
~ 1 su bardağı Maden suyu
~ 1 çay kaşığı Kabartma tozu
~ 1 fiske karabiber
~ 1 fiske Köri
~ tuz
~ 1 su bardağından biraz fazla Un
~ Ekmek
~ Marul
~ Soğan
~ Limon
~ Maydonoz
~ Mayonez
¤ Kızartmak icin
~ Bol Sıvıyağ
¤ Yapılışı
Alabalıklar derisinden ve kılçıklarından ayrılmış olması gerekiyor. Balıkları 8 eşit parcaya kesiyoruz.
Bir kabin icine yumurta, kabartma tozu, tuz, köri, karabiber, madensuyu koyalım ve çırpma teliyle karıştıralım. Icine un ilave ederek devam karıştıralım. Koyu ama akıcı bir kıvam olması gerekiyor. Sonra balıkları hamura bulayalım. Tencereye bol yağ koyalım ve kızgın yağda kızartalım. (Ayni islemi fritözde yapabilirsiniz). Kızaran balıkları pecetenin üzerine alalımki yağını çeksin. Ekmeğin arasına marul, balık, soğan, limon, maydonoz ve mayonez koyalım. Servis yapalım...
Not: Balıkları taze ve temizlenmis olarak alabilirsiniz.
No Comment to " EKMEK ARASI BALIK (BACKFISCH) ~ Resimli "