MANTI TATLISI~ Resimli
MANTI TATLISI~ Resimli
(Tarif tamamiyle bana ayittir)
¤ Malzemeler
~ 2 adet Yumurta
~ 2 yemek kaşığı Yoğurt
~ 1 yemek kaşığı Nışasta (Speisestärke)
~ 1 çay bardağı Sıvıyağ
~ 1 tatli kaşığı Kabartma tozu
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1fiske Tuz
~ 1 yemek kaşığı Sirke
~ 3-4 su bardağı Un
¤ Ici icin
~ Kırılmış Ceviz
¤ Açmak icin
~ Nışasta
¤Kızartmak için
~ Bol Sıvıyağ
¤ Şerbet
~ 2 su bardağı Şeker
~ 2 su bardağı Su
~ 7-8 damla Limon
¤ Yapılışı
Ilk önce şerbet icin tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, nışasta, kabartma tozu, vanilya şekeri, tuz ve sirke koyalım. Elle karıştıralım. Sonra un ilave ederek hamur yoğuralım. 10 dakika buzdolabında dinlenmeye birakalım. Hamuru ikiye bölelim ve nışastayla açalım. Hamur bildigimiz manti inceliginden hafif kalin yapabilirsiniz. Sonra kücük karelere keselim ve ortasına minik ceviz parçaları koyalım. Dört ucunu birlestirerek büzelim. Bol kızgın yağda arada karıstırarak kızartalım. Kızaran mantıların yağini süzerek tencereden alalım ve hemen soğuk serbetin icine ilave edelim. 2-3 dakika sonra şerbtin icinden servis tabağina koyalim. Üzerine tekrar ceviz veya hindistan cevizi serpebilir, kaymak ile servis yapabilirsiniz...
No Comment to " MANTI TATLISI~ Resimli "