Scroll To Top
Son Yazılar

ETLİ EKMEK ( SİVAS ) ~ RESİMLİ


ETLİ EKMEK (SİVAS)~ RESİMLİ 




¤ MALZEMELER

~ 1 kilo Un
~ 1 adet Yaşmaya
~ 2-3 yemek kaşığı Sıvıyağ
~ Tuz
~ Aldığı kadar ılık Su




¤ Iç Harç

~ 800 gr Kıyma
~ 1 adet Soğan
~ 1 adet Sivribiber
~ Yarım kırmızı Dolmalık Biber
~ 1-2 diş Sarımsak
~ 2-3 adet olgun Domates
~ Maydonoz
~ 2 yemek kaşığı Domates Salça
~ 1-2 yemek kaşığı Biber Salça
~ Yarım bardak Su
~ 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
~ Pulbiber
~ Kırmızı Tozbiber
~ Tuz





■ Yapılışı 

Bir kabın içine un, maya, sıvıyağ, tuz koyalim ve su ile birlikte orta kıvamda bir hamur yoğuralim. Mayalanmasi icin posete gecirelim. Mayalanmaya birakalim. Soğan, dolmalik biber, sivribiber, sarimsak, maydonoz, domatesleri ince ince doğrayalım. Kıymanın icine doğradiklarimizi, pulbiber, tozbiber, tuz, su, sıvıyağ ve salçaları ilave edelim ve karistiralim. Arzuya göre Rondodan getirebilirsiniz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayalım. Unlu tepsiye dizelim ve üstü kurumasın diye poşetleyelim. Un ve merdaneyle bezeyi tepsiye göre uzun sekilde acalim. Acilan iki bezeyi yanyana tepsiye yerlestirelim. Üzerine kıyma harci yayalim. Önceden ısıtılmış 230°C fırında kızarana kadar pisirelim. Alti hemen kızarmadigi takdirde 1-2 dakika fırinin en altina koyabilirsiniz. Mümkünse sıcak tüketelim.
















Share This:

No Comment to " ETLİ EKMEK ( SİVAS ) ~ RESİMLİ "