KADAYIFLI ŞERBETLİ KEK TARİFİ ~ RESİMLİ
KADAYIFLI ŞERBETLİ KEK TARİFİ ~ RESİMLİ
■ MALZEMELER
• 180 gr Tel Kadayıf (4 su bardağı)
• 2 yemek kaşığı Şeker
• 2 yemek kaşığı Tereyağ
• 4 adet Yumurta
• 1 çay bardağı Şeker
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• 1 çay bardağı Süt
• 1 su bardağı çekilmiş Ceviz veya Fındık
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1,5 paket Kabartma Tozu
• 1 su bardağı Un
■ Şerbet
• 3 su bardağı Su
• 1,5 su bardağı Şeker
• 1 kücük parça Limon
■ Yapılışı
Şerbet icin tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Kadayıfları elle ufalayarak kücültelim. Tavaya 2 yemek kaşığı şeker, tereyağ, kadayiflari koyalım. Orta ateste kavuralim. Hafif pembelesinceye kadar, yani 1-2 dakika sonra kadayıfların yarısını tavadan alalım ve borcama yayalım. Kücük tepsi veya tencere tabaniyla kadayiflarin üzerine sıkıca bastiralim. Kadyıfların gerisini pembelesinceye kadar karıstirarak devam kavuralim ve soğumaya bırakalım. Bir kabın içine yumurta kiralim ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla şeker, sıvıyağ, süt, vanilya şekeri, kabartma tozu, fındık, soğuyan kadayıf ve un ekleyerek akıcı bir kıvam elde edelim. Hamuru borcamdaki kadayiflarin üzerine dökelim ve yayalım. Önceden ısıtılmış 170 °C fırında (alt sırada) 10 dakika pisirelim ve sonra dereceyi 160 °C düsürelim. Yaklasık 30-35 dakika pisirelim. Fırından çıkaralım ve 10 dakika ılımaya bırakalım. Üzerine şerbet dökelim ve 2-3 saat dinlendirelim. Kaymak veya yoğurt ile servis yapabilirsiniz ..
No Comment to " KADAYIFLI ŞERBETLİ KEK TARİFİ ~ RESİMLİ "