Scroll To Top
Son Yazılar

KIYMALI CANNELLONÌ TARİFİ ~ RESİMLİ


KIYMALI CANNELLONÌ TARİFİ~ RESİMLİ






■ Malzemeler


• 1 paket Cannelloni
• 500 gr Kıyma
• 2 adet Domates
• 1 adet Soğan
• 1 diş Sarımsak
• 1 yemek kaşığı Salca
• 1-2 yemek kaşığı kuru Maydonoz
• 6-7 yemek kaşığı Süt
• Beyaz Sürme Peynir
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz



■ Beşamel Sos

• 1 yemek kaşığı dolusu Un
• 1 tatlı kaşığı Margarin veya Tereyağ
• 2 su bardağı Süt
• Karabiber
• Tuz




■ Üzeri icin

• Kaşar peyniri
• Kuru Maydanoz



■ Yapilisi

Tavanya kiymayi koyalim ve kavuralim. Sonra icine doğranmış soğan, sarimsak, az siviyağ, pulbiber, karabiber ekleyelim ve devam karistiralim.En son dogranmis domates, salca, maydonoz, tuz ilave edelim. Karistiralim ve 2-3 dakika sonra ocaktan alalim. Ilimaya birakalim. Besamel sos icin tencerede margarin ve un hafif renk alana denk kavuralim. Karistirarak süt ekleyelim. Tuz, karabiber ilave ederek devamli karistiralim. Bir tasim kaynadiktan sonra ocaktan alalim. Cannelloni'nin yarisina kadar kiyma koyalim ve tatli kasiginin ucuyla sürme peynir koyalim. Dolana kadar tekrar kiyma koyalim. Tepsiye yatay olarak yerlestirelim. Hepsini ayni sekil yapalim. Tepsi dolduktan sonra üzerine 6-7 yemek kasigi süt dökelim. Üzerine besamel sosu gezdirelim. Minik minik sürme peynir parcalari yerlestirelim.En üzerind kasar peyniri rendeleyelim. Kuru maydonoz serpelim. Oda sicakloginda en az yarım saat bekletelim. 200ºC firinda ortalama yarim saat, üzeri kizarana kadar pisirelim. Sıcak servis yapalim.

Not: Cannelloni bir Lazanya yapragi cesididir. Sadece borcu seklindedir. Kiyma istemezseniz istediginiz malzemeyle doldurabilirsiniz. Besamel sos yerine arzu ettiginiz vir sos kullanabilirsiniz. ..







                                     

             












Share This:

No Comment to " KIYMALI CANNELLONÌ TARİFİ ~ RESİMLİ "