Scroll To Top
Son Yazılar

SOĞAN MIHLAMASI TARİFİ ~ RESİMLİ


SOĞAN MIHLAMASI TARİFİ~ RESİMLİ





■ Malzemeler

• 8-10 adet Soğan
• 150- 200 gr Kıyma
• 5 adet Yumurta
• Maydonoz
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Tuz


■ Yapılışı

Kıymayı tavada kavuralım ve kenarda bekletelim. Maydonozlari dograyalim.
Soğanları iri iri doğrayalım ve hafif ovarak sudan gecirelim. Baska bir tavaya soğanlari ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım. Orta ateste hafif yumusayana kadar kavuralim. Üzerine kavrulmus kıyma ve tuz ilave edelim, hafif karistiralim. Ocagin altini kisalim. Bir kasede yumurtaları cırpalım ve soğanların üzerine dökelim. Maydonozları serpim ve kapağını kapatalım. Yumurtalar iyice pisince ocaktan alalim. Kücük bir tavada 3-4 yemek kasigi sıvıyağ ve pulbiber kızdiralim. Hemen yumurtanin üzerine dökelim. Sıcak servis yapalim.

Not: Yemeği ocaktan almadan önce yüksek ateste Soğanların dibini hafiften kizarmasini saglarsaniz lezzeti dahada güzel olacaktir.




















Share This:

No Comment to " SOĞAN MIHLAMASI TARİFİ ~ RESİMLİ "