MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ~ RESİMLİ
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ ~ RESİMLİ
● Malzemeler
• Patlıcan
• Mısır Unu
• Bol Sıvıyağ
• Bol Su
• Tuz
● Yapılışı
Patlicanlari soymayalim ve saplarini kesmeyelim. Altindan baslayarak başina kadar 6 esit parcaya keselim. Fakat parcalarin birbirinden kopmamasi icin sapina yaklastigimizda kesme islemini bitirelim. Patlicanlari ılık tuzlu suda 10 dakika bekletelim ki acısını alsın. Tencerede bol kaynayan suya tuz ekleyelim ve yumusayina kadar haslayalim. Suyunu akıtalım ve mısır ununa bulayalım. Tavada veya Fritözde bol sıvıyağ kızdiralim ve patlicanlari tek tek kizartalim. Yağını cekmesi icin pecetenin üzerine alalim. Sarimsakli yoğurt ile servis yapalim..
Not: Patlicanlari kisi sayisi kadar yapabilirsiniz..
No Comment to " MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ~ RESİMLİ "