ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ~ RESİMLİ
ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ~ RESİMLİ
● Malzemeler
• 300 gr Ciğer (Dana)
• 2-3 adet Patates
• 2-3 yemek kaşığı Un
• 1 adet Soğan
• Maydonoz
• Bol Sıvıyağ
• Karabiber
• Limonsuyu
• Arzuya göre Sumak
• Tuz
● Yapılışı
Patatesleri soyalim ve küp seklinde dograyalim. Bol yağda kizartalim ve tuzlayalim. Ciğerlerin sinirlerini keselim, küp seklinde dograyalim ve sudan gecirelim. Süzülmeye birakalim. Sonra peçete üzerine alalim ve iyice kurutalim. Ciğerleri bir tabağa alalim ve un, tuz, karabiber ilave edelim. Elle harmanlayalim. Fazlalık unu eleyelim. Tencerede bol yağda 2-3 dakika kizartalim. Soğanı yarım ay seklinde dograyalim. Maydonozu kiyalim ve soganin icine ekleyelim. Sıvıyağ, tuz, limonsuyu, sumak ilave edelim ve karistiralim. Servis tabagina çiğerleri, patatesleri ve soğanları yan yana gelecek şekilde koyalim. Servis yapalim..
No Comment to " ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ~ RESİMLİ "