Scroll To Top
Son Yazılar

RUS KEKİ TARİFİ~ RESİMLİ (Russischer Zupfkuchen)


RUS KEKİ TARİFİ~ RESİMLİ
(Russischer Zupfkuchen)




● MALZEMELER

• 3 su bardağı Un
• Yarım su bardağı Kakao (Pasta icin)
• 2 silme çay kaşığı Kabartma tozu
• 1 adet Yumurta
• 180 gr yumusak Tereyağ
• 1,5 su bardağı Şeker
• 1 adet Vanilya Şekeri




●Peynir Harcı

• 180 gr Tereyağ
• 500 gr Süzme Peynir (Quark)
• 3 adet Yumurta
• 2 su bardağı Şeker
• 1 poşet Vanilyalı Pudding Tozu (Vanillepuddingpulver)


● Yapılışı

Bir kasenin icine un, kakao, kabartma tozu koyalim ve karistiralim. Sonra yumurta, tereyağ,  şeker, vanilya şekeri ilave edelim ve elle yoguralim. Strec folyiya saralim. 15 dakika buzdolabında dinlendirelim. Hamuru yarisindan fazla olmak sartiyla ikiye keselim. Kelepçeli kek kalıbını margarinle hafif yaglayalim. Büyük olan hamur bezesini kaliba koyalim ve elle bastiralim. Kalibin kenarlarindan 2 cm yukari gelecek sekilde bastirarak yayalim.
Peynir harci icin bir kaseye eritilmis soğumus tereyağ, peynir, yumurta, şeker, pudding tozu koyalim ve cirpma teliyle cirpalim. Hamurun üzerine dökelim. Küçük olan hamur bezesinden parcalar koparalim ve peynir harcin üzerine atalim. Önceden ısıtılmış 170ºC, 50-60 dakika pisirelim. Sogumaya birakalim ve buzdolabında 1 gün dinlendirelim. Dilimleyip servis yapalim.






















Share This:

No Comment to " RUS KEKİ TARİFİ~ RESİMLİ (Russischer Zupfkuchen) "