EBRULİ KEK TARİFİ~RESİMLİ
EBRULİ KEK TARİFİ~RESİMLİ
●Malzemeler
• 3 adet Yumurta
• 1 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1su bardağı Süt
• 1 adet Vanya Şekeri
• 1 adet Kabartma Tozu
• 3 su bardağı elenmis Un
●Üzeri icin Jöle
• 1.5 su bardağı Vişnesuyu
• 1 yemek kaşığı tepeleme Nisasta (Speisestärke)
• 1 yemek kaşığı Şeker
● Yapilisi
Tencereye vişnesuyu, nişasta, seker koyalim ve orta ateşte karistirak pisirelim. Kaynamaya baslarken koyulasacaktir. Koyu ama akici bir kivamda olmasi gerekiyor. Ocaktan alalim ve hafif ılımaya birakalim. Cok koyu olduysa biraz daha visnesuyu veya su ekleyerek acabilirsiniz.
Bir kabin icine yumurta kiralim ve mikserle cirpalim. Seker ilave edelim ve iyice cirpalim. Sonra sirasiyla sıvıyağ, süt, vanilya şekeri, kabartma tozu, un ekleyerek devam cirpalim. Uzun kare borcami margarinle yaglayalim ve un serpelim. Kek hamurunu icine dökelim ve düzleyelim. Jöleyi tatli kaşığı yardimiyla hamurun üzerine aralikli koyalim. Kürdanla jölelin üzerinden gecerek ebruli gibi desen verelim. Önceden isitilmis 175ºC firinda kizarana kadar pisirelim. Soğumaya birakalim ve dilimleyip servis yapalim..
No Comment to " EBRULİ KEK TARİFİ~RESİMLİ "