KAHVALTILIK HAMUR KIZARTMASI TARİFİ~ RESİMLİ
KAHVALTILIK HAMUR KIZARTMASI TARİFİ~ RESİMLİ
● Malzemeler
• 1 adet Yumurta
• 1 su bardağı Yoğurt
• 1 çay kaşığı Karbonat
• 2 çay kaşığı kuru Maya
• 2 çay kaşığı Tuz
• 2 yemek kaşığı ılık Su
• 3 su bardağı Un
● Kızartmak icin
• Bol Sıvıyağ
● Yapılışı
Kuru mayanin icine ılık su ekleyelim ve karistirarak eritelim. Bir kabin icine maya, yumurta, yoğurt, tuz, karbonat koyalim ve elle karistiralim. Un ilave ederek orta yumusaklikta hamur elde edelim. Strec folyo ile kaplayalim ve 15-20 dakika dinlendirelim. Unlu tezgahda merdane yardimiyla acalim. Cok ince olmayacak. Cay bardağı yardimiyla keselim. Hamur bitene kadar ayni islemi yapalim. 27-30 adet cikacaktir. Tencereye sıvıyağ koyalim ve hamurlari iki tarafli kizartalim. Süzerek icinden alalim ve sicak Servis yapalim..
No Comment to " KAHVALTILIK HAMUR KIZARTMASI TARİFİ~ RESİMLİ "