Scroll To Top
Son Yazılar

TÜRK KAHVESİ TARİFİ~ RESİMLİ


 TÜRK KAHVESİ TARİFİ~ RESİMLİ



● Malzemeler

• 2 çay kaşığı taze Türk Kahvesi
• 2 çay kaşığı Şeker
• 1 Türk Kahve Fincanı soğuk Su

●Yapılışı

Cezvenin icine su, kahve, şeker koyalim ve karistiralim. Ocaga alalim (kısık ateşte). Kesinlikle karistirmayalim ve başından ayrilmayalim. Kaynamasina yakın kabaracak ve üzerinde köpükler olusacak. Köpükleri tatlı kaşığı ile fincanin icine alalim. Bir taşım kaynadiktan sonra cezveyi ocaktan alalim ve diger elimizle fincani hafif çev tutalim. Kahveyi fincanin kenarindan icine akitarak dolduralim. Sıcak Servis yapalim.

Not: Kahveyi fincanin ortasindan dökerseniz köpükler sönecektir. Bu tarif tek kisilik ve orta şekerlidir. Damak tadiniza ve kişi sayisina göre ayarlayabilirsiniz.










Share This:

No Comment to " TÜRK KAHVESİ TARİFİ~ RESİMLİ "