PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ (CROISSANT )~ RESİMLİ
PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ (CROISSANT )~ RESİMLİ
(Tarif icin Özlerm M. ve Ermahan T.
tesekkür ederim.
● MALZEMELER
• 1 kilo Un
• 3 adet Yumurta Akı
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 2 adet Yaşmaya
• 1 yemek kaşığı Şeker
• Tuz
• Aldigi kadar ılık Süt
● Ic harc
• 1 halka Beyaz Peynir
● Uzeri icin
• 3 Yumurta Sarısı
● Yapılışı
Bir kasenin icine peynir koyalim ve catalla ezelim.
Bir kabin icine un, yumurta aki, siviyag, maya, seker, tuz koyalim ve süt ilave ederek yumusak bir hamur yoğuralim. Hemen 5 eşit parcaya keselim. Bezeleri yuvarlayalim. Tezgahi hafif unlayalim , bir tane beze koyalim ve merdaneyle ortalama servis tabagi büyüklüğünde acalim. 8 esit parcaga keselim. Genis olan kısma peynir koyalim ve saralim. Yarim ay sekli vererek tepsiye yerlestirelim. Diger bezeleride ayni sekil yapalim. Tepsileri posete gecirelim ve 1,5 saat bekletelim. Yaklasik 3 tepsi (40 tane) cikacaktir. Üzerine yumurta sarisi sürelim. Önceden ısıtılmış 200 ° C fırında kızarana kadar pisirelim. Servis yapalım
No Comment to " PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ (CROISSANT )~ RESİMLİ "