BRÜKSEL LAHANALI TAVUK ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 180- 200 gr Tavuk
• 12-15 adet Brüksel Lahanası
• 4 yemek kaşığı Şehriye
• 1 adet Soğan
• 1 adet kücük Havuc
• 2,5 su bardağı Su
• 2 su bardağı Tavuk Suyu
• 1 tatlı kaşığı Salça
• Siviyağ
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz
● Yapılışı
Tavugu kücük parcalara keselim, tencereye koyalim ve tavuklari gececek kadar su dolduralim.. 15 dakika haslayalim. Tavukları minik parcalara keselim veya didikleyelim. Sogan ve havucu ince sekilde dograyalim. Lahanalari ikiye keselim. Tavada siviyag ve sogan kavuralim. Havuc ve sehriye ilave edelim. Devam kavuralim. Daha sonra salca, pulbiber, karabiber, lahana koyalim ve karistiralim. Su, tavuk suyu, tuz, tavuklari ilave edelim ve devam karistiralim. Orta ateste 20-30 dakika pisirelim. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.. Sicak Servis yapalim..
Not: Ben Corbaya Çesnili Baharat'da (Vegeta) ilave ettim. Arzu ederseniz ekleyebilirsiniz
No Comment to " BRÜKSEL LAHANALI TAVUK ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ "