TANTUNİ TARİFİ~ RESİMLİ
TANTUNİ TARİFİ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 8 adet kücük Lavaş
• 400 gr Et (Antrikot)
• 1 adet Sivribiber
• 2 adet Domates
• 2 su bardağı Su
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Tuz
● Garnitür
• 1 adet Soğan
• Maydonoz
• Sumak
• Tuz
● Yapılışı
Domateslerin kabuklarini soyalim ve biberlerle birlikte ince ince dograyalim.
Etleri minik minik dograyalim ve tavaya yerlestirelim. Su ekleyelim ve 15 dakika haslayalim. Etleri süzerek bir tabagin icine koyalim. Etin suyunu bir bardagin icine dökelim. Tavayi tekrar kizdiralim ve etleri tavaya alalim. Yüksek ateste ara ara et suyunu ilave ederek kavuralim. Siviyağ, biber, pulbiber ekleyelim ve devam karistiralim. Ocagin derecesini düsürelim. En son domates ve tuz ilave edelim. 1-2 dakika kavuralim. Üzerine lavas koyalim ve hafif üzerini bastiralim. Hem lezzetini alacaktir hemde lavaslar yumusayacaktir. Diger lavaslarida ayni sekil yapalim. Tavayi ocaktan alalim.
Soganlari ince yarim ay seklinde dograyalim. Maydonozlari iri iri kıyalim. Sumak, tuz ekleyelim ve karistiralim. Lavasin üzerine serit seklinde et koyalim. Üzerinede soğanlari yerlestirelim ve saralim. Ayran esliginde tüketelim.
No Comment to " TANTUNİ TARİFİ~ RESİMLİ "