Scroll To Top
Son Yazılar

SIKMA KEK/ EDELWALDER SPRİTZKUCHEN TARİFİ ~ RESİMLİ


SIKMA KEK/ EDELWALDER SPRİTZKUCHEN TARİFİ ~ RESİMLİ 




●Malzemeler 

• 1 yemek kaşığı dolusu Tereyağ veya Margarin (50 gr)
• 1 fiske Tuz 
• 1,5 su bardağı Su (250gr)
• 1,5 su bardağı Un (150gr)
• 4 adet Yumurta 
• Bol Siviyağ 
• 10-11 yemek kasigi Pudra Sekeri
• 2 yemek kasigi Süt veya limon



●Yapılışı 

Tencereye tereyağ, tuz, su koyalım ve bir tasim kaynatalim. Hızlıca unu icine ilave edelim ve karistiralim. Karistirdikca hamur toplanacaktir.Ocaktan alalim ve hamuru bir kabın icine koyalim. 5 dakika ilimaya birakalim. Icine teker teker yumurta ekleyerek mikserle cirpalim. Yumusak ama koyu bir hamur olacaktır. Hamuru sıkma torbasınin icine koyalim. (Büyük yıldız sıkma basligi kullanin). Fırın kagidindan 4 tane kare keselim (15 cm). Karenin üzerine daire seklinde hamur sıkalım. Sıktigimiz dairenin üzerine bir kat daha hamur sıkalım. Böylelikle iki katlı daire olacaktir. Yagimizi kızdiralim. Tahta kasigi daldirdigimizda baloncuklar cikarsa kızmis demektir. (Benim ocagin derecesi 9'a kadar, ben 6'da pişirdim). Hamuru kagitla birlikte alalim ve tersine aktararak yagin icine daldıralım. Iki parmagimizla kagidin ucundan tutalim. 5-8 saniye sonra kagidi yavasca cekelim. Iki taraflı hafif pembelesinceye kadar pisirelim. Piserken Puf puf kabaracaktir. Yağin icinden süzerek alalım. Hamur bitene kadar ayni islemi uygulayalim. Sogumaya birakalim. 
Bir kasenin icine süt, pudra sekeri karistiralim. Keklerin bir tarafini teker teker sosun icine daldiralim. 10 dakika dinlendirelim ve servis yapalim. Isterseniz üzerine sadece pudra sekeri serpebilirsiniz.

Not: Sosunda eksilik sevenler limon kullanabilirsiniz , sade seker tadi isteyenler süt kullanabilirsiniz 






























Share This:

No Comment to " SIKMA KEK/ EDELWALDER SPRİTZKUCHEN TARİFİ ~ RESİMLİ "