ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ ~ RESİMLİ
ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 150 gr Et
• 8-10 adet Taze Fasulye
• 1 adet Patlican
• 2 adet Patates
• 2 adet Domates
• 1 adet Soğan
• 1 adet Sivribiber
• 1 adet Havuç
• 1 parça sarı Dolmalik Biber
• 1,5 su bardağı Su
• 1 yemek kaşığı Salça
• Siviyağ veya Zeytinyağ
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz
● Yapılışı
Sebzelerin kabuklarını soyalım. Et, fasulye, patlican, patates, domates, soğan, sivribiber, havuc hepsini küp küp dograyalim. Fasulyeleri 3-4'e bölelim. Patlicanin acisini almak icin icine 1 bardak ılık su ve tuz koyalim. 5 dakika bekletelim ve hafif sıkarak süzelim. Tencereye etleri koyalim ve soteleyelim. Suyunu cekince icine sirasiyla (sürekli kavurarak) zeytinyağ, soğan, sivribiber, dolmalik biber, pulbiber, karabiber, salca, patates, havuc, patlican, domates, su, fasulye, tuz ekleyelim. Orta ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirelim. Ortalama 20 dakika. Sicak servis yapalim.
Not: Ben cok sulu sevmedigim icin suyunu az kullandim. Siz arzu ettiginiz kadar ekleyebilirsiniz.
Ben derin dondurucudan haslanmis fasulye kullandim. Çiğ fasulye de kullanabilirsiniz
No Comment to " ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ ~ RESİMLİ "