YANARDAĞ KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ
YANARDAĞ KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ
●MALZEMELER
• 250 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı Cekilmis Badem (Mandel) veya Ceviz veya Fındık
• 1 su bardağı Pudra Sekeri
• 1 yemek kaşığı Şeker
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• 1 paket Vanilya Şekeri
• Yarım paket Kabartma Tozu
• Aldigi kadar Un
● Üzeri icin
• Hazır Çilek Receli
●Yapılışı
Bir kabın içine tereyağ, badem, pudra sekeri, siviyağ, şeker, vanilya şekeri, kabartma tozu koyalım ve elle karıştıralım. Un ekleyerek ele yapismayacak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayalim. Bıcak yardimiyla fazla derine kacmadan yıldız seklinde capraz keselim. Tepsiye yerlestirelim ve 170ºC firinda hafif pembelesinceye kadar pisirelim. Soğumaya bırakalım. Altı kesikden üçüne recel akıtalım. Servis yapalim.
No Comment to " YANARDAĞ KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ "