KLASİK ANNE KEKİ TARİFİ ~ RESİMLİ
KLASİK ANNE KEKİ TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 4 adet Yumurta
• 1,5 su bardağı Seker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 su bardağı Yoğurt
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 2 su bardağı Un
● Yapılışı
Bir kabın içine yumurta kiralim ve cirpma teliyle cirpalim. Sonra sırasıyla şeker, sıvıyağ, yoğurt, vanilya sekeri, kabartma tozu ve un ilave ederek devam cirpalim. Akıcı bir kıvam elde edelim. Un gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Tepsinin (30cm) sadece tabanına sıvıyağ sürelim. Hamuru tepsiye dökelim ve düzleyelim. Piserken üzerinin düz kalmasi icin tepsiyi tezgaya 4-5 kez vuralım. Önceden ısıtılmış 180ºC (pervanesiz) fırında yaklasik 30 dakika pisirelim. Emin olmak icin kürdanla kontrol edelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Dilimleyip servis yapalim.
Not: isterseniz portakal veya limon kabugu rendesi, ceviz, kakao ilave edebilirsiniz
No Comment to " KLASİK ANNE KEKİ TARİFİ ~ RESİMLİ "