FINDIK KÖŞESİ/ NUSSECKEN TARİFİ ~ RESİMLİ
FINDIK KÖŞESİ/ NUSSECKEN TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 2 adet Yumurta sarisi
• 8 yemek kaşığı Şeker
• 200 gr Margarin
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
• 17 yemek kasigi Un
● Fındık Harc
• 2 adet Yumurta akı
• 1 fiske tuz
• 200 gr Margarin
• 10 yemek kasigi Seker
• 4 yemek kaşığı Su
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 4,5 su bardagi cekilmis Fındık
●Arasi/Dışı
• 2-3 yemek kasigi Kayısı marmelatı
• 200 gr Kurvertür Cikolata (Kuveture)
●Yapilisi
Bir kabin icine yumurta sarisi, seker, margarin, vanilya şekeri, kabartma tozu koyalım ve elle yoğuralim. Sonra un ekleyerek devam yoguralim. Gerekirse 1-2 yemek kasigi daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru 1 saat buzdolabinda dinlendirelim....
Findik harci icin tencereye margarin, seker, su, vanilya şekeri koyalim ocaga koyalim. Bir tasim kaynadiktan sonra ocaktan alalim findiklari ekleyelim ve sogumaya birakalim. Bir kasede yumurta aki ve tuzu mikserle çırpalım. Karbeyaz bir köpük olacaktır. Soguyan findik harcin icine ara ara köpüren yumurta akini ilave ederek asagdan yukari dogru kasikla yedirelim...
Siyah firin tepsisine firin kagidi yerlestirelim. Hamuru üzerine merdane yardimiyla yayalim. Catalla 2-3 yerinden dedelim. Üzerine marmelat sürelim. Sonra findik harcini her tarafina esit sekilde yayalim. Önceden ısıtılmış 175ºC fırında ortalama 30 -35 dakika pişirelim. Firindan cikaralim ve hemen kare dilimlere keselim. Her kareyi ücken olacak sekilde ikiye keselim. Sogumaya birakalim.
Cikolatayi benmari usulü eritelim ve ückenlerin uclarini cikolataya banalim. Donmasi icin kenarda bekletelim. 48 adet ücken cikacaktir.. Servis yapalim.
Benmari usulü : Orta bir tencerenin icine biraz su koyalim ve kabın icine yerlestirelim. Cikolatayi kabın icine koyalım ve ocaga alalim. Kaynarken icine su kacmamasına dikkat edelim...
No Comment to " FINDIK KÖŞESİ/ NUSSECKEN TARİFİ ~ RESİMLİ "