ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ
ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 3 su bardağı tepeleme İrmik (Grieß)
• 1,5 su bardağı tepeleme Yoğurt (cıvık/akıcı)
• Yarım su bardağı Süt
• 1 su bardağı Şeker
• 1,5 çay kaşığı Karbonat (Natron)
• 3-4 damla Limonsuyu
● Şerbet
• 3,5 su bardağı Seker
• 3,5 su bardağı Su
• Bir parça Limon
● Üzeri icin
• Yer Fıstıgı (Erdnüsse)
■ Yapılışı
Serbet icin tencereye seker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 15 dakika sonra ocaktan alalim ve sogumaya birakalim.
Hamuru icin kabın içine irmik, yoğurt, süt, şeker, karbonat koyalim. Limonuda karbonatin üzerine damlatalim ve kasiklalim. Uzun kare borcamın icine dökelim ve düzleyelim. 1,5 saat oda sıcaklıgında bekletelim. Böylelikle sütü cekerek irmik kabaracaktir.. Pistikten sonra kesebilecegimiz yeri belirlemek icin üzerine bicakla kare veya dikdörtgen seklinde cizelim. Fıstıklari üzerine yerlestirelim ama bastirmayalim. Önceden ısıtılmıs 175ºC firinda, ortalama 30 dakika pisirelim. Tatliyi firindan cikaralim ve keselim..Soğuk serbeti sicak tatlinin üzerine dökelim. 1 saat sonra servis yapalim.
No Comment to " ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "