Scroll To Top
Son Yazılar

PİRİNÇ ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ


PİRİNÇ ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ 




● MALZEMELER

• 1 cay bardağı Pirinc
• 5 su bardağı Su
• 1 su bardağı Tavuk Suyu
• 1 adet Sivribiber
• 1 parça kırmızı Dolmalık Biber
• 3 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 2 tatlı kaşığı Tereyağ
• 2 tatlı kaşığı Salça
• 1 tutam Maydonoz
• Karabiber
• Tuz



● Yapılışı

Tencerenin icine pirinc, su, doğranmis sivribiber ve dolmalik biber koyalim ve kaynamaya basladiktan sonra 10 dakika kaynatalım. Tavuk suyu ve tuz ilave edelim. Tavada siviyag, tereyağ, salça, karabiber kavuralım ve corbanin icine ilave edelim. Kısık ateste 20-25 dakika özleşene kadar pisirelim. Arzuya göre biraz daha su ekleyebilirsiniz. Kıyılmış maydonoz ilave edelim ve ocaktan alalım. 10 dakika dinlendirelim ve servis yapalım.














Share This:

No Comment to " PİRİNÇ ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ "