RAMAZAN PİDESİ TARİFİ~ RESİMLİ
RAMAZAN PİDESİ TARİFİ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 2 su bardağı ılık Su
• 1 adet Yaşmaya
• 1 yemek kaşığı Şeker
• 1 yemek kasigina yakin Tuz
• 1 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 5 su bardağı Un
● Üzeri icin
• 1 adet Yumurta Sarısı
● Yapılışı
Bir kabın içine maya, seker, tuz, siviyag ve su koyalım ve eriyene kadar elle karıştıralım. Sonra ara ara un ilave ederek yumusak bir hamur yoguralim. Gerekirse biraz daha un ekleyelim. Hafif ele yapisan bir hamur olacaktir. Arada elimizi unlayalim ve iyice yoğuralïm. Böylelikle hamur toparlanacaktır. Posete gecirelim ve 1 saat mayalanmaya birakalim. Hamuru tezgaha alalim ve havasini söndürmeden yuvarlak sekil verelim. Tepsiye yerlestirelum. Kenarlardan 2-3 cm birakalim. Parmak uçlarimizla dayresel sekilde bastiralim. Ayni sekilde dayrenin icinide kare seklinde bastiralim. Zorlanirsak parmaklarimizi hafif ıslatalim. Üzerine yumurta sarisi sürelim. Firinin tabanina kap icinde su koyalim. Önceden ısıtılmış 250°C fırında (iyice isindigina emin olalim) kızarana kadar pisirelim.. Piserken dikkat edelim 15 dakika icinde kizaracaktir.. Fırini kapatalim ve 5 dakika icinde bekletelim. Cikaralim ve ılımaya birakalim ve dilimleyip servis yapalim..
Not: 1 adet Pide cikacaktir. Ince pide isterseniz biraz daha büyük acalim..Arzu ederseniz üzerine Susam serpebilirsiniz...
No Comment to " RAMAZAN PİDESİ TARİFİ~ RESİMLİ "