FINDIKLI BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ
FINDIKLI BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ
( Hazır yufkadan)
● Malzemeler
• 1 paket Baklavalık Yufka
• 100 gr Tereyağ
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• Cekilmis Fındık
● Serbet
• 2 su bardağı Su
• 2,5 su bardağı Şeker
• 1 parca Limon
● Yapılışı
Serbet icin tencereye su, şeker, limon koyalım ve kaynadiktan ...dakika sonra ocaktan alalim. Soğumaya bırakalım.
Tereyağïnı tavada eritelim ama kızdirmayalim. Ocaktan alalim.
Yufkaların hepsini tezgaha alalim veortadan ikiye keselim. Kestigimiz yufkalar uzun kare borcam büyüklüğünde olacak. Borcami sıvıyağ ile yağlayalım ve 2 adet yufka serelim. Erimis tereyag ile yufkayi yaglayalim. Üzerine tekrar 2 adet yufka serelim ve ceviz serpelim. Yufkalar bitene kadar ayni islemi devam uygulayalim. Toplamda iki katina ceviz serpilecek. Son yufkayi yerlestirdikten sonra kare seklinde dilim dilim keselim. Ama yufkalarin üzerine bastirmayalim. Üzerine bol erimis tereyag sürelim ve önceden ısıtılmış. .... firinda alt üst kizarana kadar pisirelim. Fırından çıkaralım ve. ... dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. Soğumaya bırakalım. Servis yapalim.
No Comment to " FINDIKLI BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ "