Scroll To Top
Son Yazılar

HİNTPARE TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ


HİNTPARE TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ 


  ( Tarif icin Özlem M. tesekkürler )



● MALZEMELER

• 2 adet Yumurta
• 250 gr oda sıcaklığında Margarin
• 1,5 su bardağı Hindistan Cevizi
• 1 paket Kabartma Tozu
• 3,5 su bardağı Un



● Serbet
• 3,5 su bardağı Seker
• 3 su bardağı Su
• minik parca limon dilimi



● Üzeri icin
• 1 adet Yumurta sarısı
• Cekilmis Antep fıstıgı



●Yapılışı

Serbet icin tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya basladiktan 15 dakika sonra ocaktan alalim. Sogumaya birakalim.
Bir kabın içine margarin,yumurta koyalim ve elle karıştıralım. Sonra hindistan cevizi, kabartma tozu ekleyelim devam karistiralim. En son ilave ederek ele yapismayacak bir hamur yoğuralim. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayalim ve uzun oval sekil vererek tepsiye yerlestirelim. 27-28 adet cikacaktir. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Catalla uzunca cizik atalim ve önceden ısıtılmış 175ºC fırında 30 dakika pişirelim. Üzerinin güzel kızarması icin 200ºC derecede 3-5 dakika devam pisirelim. Firindan cikaralim ve 2-3 dakika sonra soguk serbeti üzerine gezdirelim. Antep fıstıgı ile süsleyelim. 2-3 saat sonra servis yapalim.
























Share This:

No Comment to " HİNTPARE TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "