FISTIKLI, ÜZÜMLÜ BAĞ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ
FISTIKLI, ÜZÜMLÜ BAĞ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 500 gr Bağ/Üzüm Yaprağı
• 2,5 su bardağı Pirinc
• 1 adet büyük Soğan
• 2 adet olgun Domates
• 1 yemek kaşığı Biber Salça
• 1 yemek kaşığı Domates Salça
• 2-3 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
• 2-3 yemek kaşığı Kuş Üzümü
• 1 -2 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi
• Taze Limon
• Bol Su
• Sıvıyağ
• Zeytinyağ
• Karabiber
• Pulbiber
• Nane
• Tuz
• Yapılışı
Yapraklari yikayalim. Bir kabin icine bol kaynar su ve 1 kasik Sirke ekleyelim. Yapraklarin yarisini suya daldiralim ve arada cevirerek 5 dakika bekletelim. Sudan cikaralim ve kenarda bekletelim. Tekrar su kaynatalim ve yapraklar bitene kadar ayni islemi uygulayalim..
Ic harc icin pirincin icine 2 su bardagi kaynar su ekleyelim ve 5 dakika bekletelim, süzelim. Soğanlari kücük sekilde dograyalim. Domatesleri remdeleyelim. Tavada bolca siviyag kizdiralim ve soganlari ekleyelim. Sirasiyla fıstık, üzüm, biber salca, domates salca, karabiber, pulbiber, nane ve pirincleri ekleyerek karistiralim. En son domates, 1 su bardagi su, tuz ilave edelim ve karistiralim. Kapagini kapatalim ve kisik ateste 10 dakika pisirelim. Pirincler hafif diri kalacaktir. Pistikten sonra 15 dakika dinlendirelim.
Önümüze yaprak alalim ve bir ucuna ic harc koyalim. Kenarlari ice katlayarak saralim. Bitene kadar ayni islemi uygulayalim. Tencerenin tabanina yaprak serelim ve sarmalari dizelim. En üzerine limon dilimleri, tuz, sarmalarin yarisina gelecek kadar su ve zeytinyağ ekleyelim. Kısık ateste ocakta suyunu cekene kadar pisirelim. 10 dakika dinlendirelim ve servis yapalim.
Not: Yapraklar büyükse ikiye ayiralim. Sarılan sarmalar cok geldiyse tencere icinde veya poset icinde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Pirincler önceden pistigi icin kirilma olmayacaktir..
No Comment to " FISTIKLI, ÜZÜMLÜ BAĞ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ "