Scroll To Top
Son Yazılar

ÇIĞ BÖREK~ Resimli


ÇIĞ BÖREK ~Resimli








●Hamur

• 4 su bardağı Un
• 1 yumurta
• Tuz
• Aldığı kadar ılık Su


●Iç Harç

• 300gr Kıyma
• 1 adet Soğan
• Yarım çay bardağı Su
• Kuru Maydonoz
• Karabiber
• Kırmızı Tozbiber
• Pulbiber
• Tuz


●Kızartmak icin

• Bol Sıvıyağ



●Yapılışı

Bir kabîn icine un, yumurta, tuz koyalım ve su ile yumusak bir hamur elde edelim. Yarım saat mayalanmaya bırakalîm. Çiğ kıymanın icine rendelenmiş soğan, maydonoz, pulbiber, tozbiber, karabiber, tuz ve su ilave edelim ve karıstıralım. Hamurdan mandalınadan küçük bezeler yuvarlayalım. Un ve merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Açtıgımız hamurun yarısına kıyma yayalım. Boş olan yeri kıymanın üzerine katlayarak yarım ay şekli verelim. Kenarlarını parmaklarımızla bastıralım ki pişerken açılma yapmasın. Tencerede bol sıvıyağ kızdıralım ve börekleri yüksek ateşte arkalı önlü çevirerek kızartalım.

Not: Böreklerinizi biraz kücük isterseniz bezeleri dahada kücük yuvarlabilirsiniz.
















Share This:

No Comment to " ÇIĞ BÖREK~ Resimli "