PILAV~ Resimli
PILAV~ Resimli
●Malzemeler
• 2 yemek kaşığı Tereyağ
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 4 yemek kaşıgı Şehriye
• 3 su bardağı Tosya Pirinç
• 2,5 su bardağı soğuk Su
• 1 çay bardağı Tavuk suyu
• Tuz
● Yapılışı
Pirincleri yikayalim ve suyunu süzelim. Teflon tavaya tereyağ ve sıvıyağ koyalım ve biraz kızdıralım. Şehriye ekleyelim ve karıstıralım. Pembelesince pirincleri ekleyelim ve 5-6 dakika yüksek ateste sürekli karıstırarak kavuralım. Ocağin derecesini düsürelim. Su, tavuk suyu ve tuz ilave edelim. Karıstirdiktan sonra kapağını kapatalim ve 30-40 dakika pismeye bırakalîm...
Not: Benim ocağin en yüksek derecesi 9. Ben pilavi 3'de pisiriyorum. Siz kendi ocaginiza göre ayarlayabilirsiniz...
Tavuk Suyu: Ben tavugu önceden hasliyorum ve suyunu kücük kutulara dolduruyorum. Soğuyunca derin dondurucuya koyuyorum. Böylelikle çorba ve pilavlarda kullaniyorum..
No Comment to " PILAV~ Resimli "