Scroll To Top
Son Yazılar

PILAV~ Resimli


PILAV~ Resimli






●Malzemeler

• 2 yemek kaşığı Tereyağ
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 4 yemek kaşıgı Şehriye
• 3 su bardağı Tosya Pirinç
• 2,5 su bardağı soğuk Su
• 1 çay bardağı Tavuk suyu
• Tuz


● Yapılışı

Pirincleri yikayalim ve suyunu süzelim. Teflon tavaya tereyağ ve sıvıyağ koyalım ve biraz kızdıralım. Şehriye ekleyelim ve karıstıralım. Pembelesince pirincleri ekleyelim ve 5-6 dakika yüksek ateste sürekli karıstırarak kavuralım. Ocağin derecesini düsürelim.  Su, tavuk suyu ve tuz ilave edelim. Karıstirdiktan sonra kapağını kapatalim ve 30-40 dakika pismeye bırakalîm...

Not: Benim ocağin en yüksek derecesi 9. Ben pilavi 3'de pisiriyorum. Siz kendi ocaginiza göre ayarlayabilirsiniz...







Tavuk Suyu: Ben tavugu önceden hasliyorum ve suyunu kücük kutulara dolduruyorum. Soğuyunca derin dondurucuya koyuyorum. Böylelikle çorba ve pilavlarda kullaniyorum..






Share This:

No Comment to " PILAV~ Resimli "